Drukke week B1-Junioren

De B-Junioren van Holwerd hebben deze week een druk voorbereidingsprogramma gehad. Er werden afgelopen week 2 oefenwedstrijden afgewerkt, ter voorbereiding op de competitie, die over 2 weken weer begint.

Afgelopen Woensdagavond stond de wedstrijd tegen Ropta Boys op het programma. Onder ideale omstandigheden werd in het Holwerder kunstlicht gespeeld. De opdracht om de wedstrijd rustig, en op balbezit spelend te beginnen, werd als vanouds weer niet uitgevoerd. Met een moordend tempo ging het spel vanaf minuut 1 heen en weer. Veelal lange ballen naar voren van Holwerd, en het iets meer verzorgde spel van Ropta Boys resulteerde in diverse kansen voor beide doelen.
Na een kwartier wist de snelle Richard Broersma een lange bal van Jeroen in het net te schieten. 1-0. Vanaf dit moment werd Holwerd beter. Verdedigend stond het erg goed. De sterke Ropta spits kwam er niet aan te pas tegen het sterke verdedigingscentrum van Holwerd. Ook Jan van der Hout was duidelijk baas over zijn directe tegenstander. Jeroen van der Holst organiseerde zijn verdediging geweldig.

Jeroen Bouma en Kars kregen het middenveld steeds beter onder controle. Ook gastspeler Rick en Marco stonden hun mannetje. Voor rust werd er nog 2 keer gescoord door Holwerd. Richard en Kars waren de doelpuntenmakers.

Na rust een iets ander spelbeeld. Het tempo ging wat omlaag, omdat vooral de Holwerd-spelers ietwat vermoeid raakten. Ropta Boys gooide het over een andere boeg en posteerde de sterke spits nu op het middenveld. Hiermee kregen ze wat meer greep op de wedstrijd en werden ze steeds sterker. Omdat Jan geblesseerd uitviel, werd de organisatie in de verdediging wat verstoord. Holwerd wist in het begin van de tweede helft nog wel de 4-0 te maken, maar daarna werd Ropta Boys steeds sterker. Ze wisten nog 2 keer te scoren. Eindstand 4-2. Al met al een goede en nuttige oefenwedstrijd. Dit geeft de burger weer moed.
Dank aan C-junioren Paul Bouma en Rick Vink. Fijn dat jullie de geblesseerde jongens wilden vervangen.

Afgelopen Zaterdag werd er een uitwedstrijd gespeeld tegen VCR B1.
De weersomstandigheden waren vreselijk. Met een gevoelstemperatuur van - 15 werd net voor half tien de aftrap verricht. Holwerd begon erg goed aan de wedstrijd. Het leek een gelijk opgaande strijd te worden, maar na een kwartier bleek, dat VCR toch steeds sterker werd. Met verzorgd spel werd het Holwerd middenveld overlopen en kwamen er steeds mmer kansen voor de "Geasters". Het was vooral aan keeper Anne Haitsma te danken dat de stand bij rust nog steeds 0 -0 was. De VCR spitsten gingen ook slordig met de vele kansen om.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Echter nu wist VCR wel snel te scoren. Keeper Anne was kansloos, na een schitterende "zaalvoetbal goal" van de oranjehemden. Hierna volgde een rommelige fase, waarin de scheidsrechter regelmatig moest ingrijpen. Holwerd spelers en coach raakten ietwat gefrustreerd en hadden even wat richtlijnen nodig. De verbale kwaliteiten van de leidsman waren van dusdanig niveau, dat de Holwerter frustratie in goede banen werd geleid.
VCR werd sterker en sterker. Keeper Anne stak gelukkig in een bloedvorm. VCR had wel 5 / 6 goals kunnen scoren, maar steeds stond Anne op zijn post. Een kwartier voor tijd werd het toch nog 2 - 0. Na deze goal liet VCR het wat zitten. Holwerd kwam weer meer aan voetballen toe en kreeg zelfs nog enkele kansen. 2 Minuten voor tijd resulteerde dit in een mooie goal van Marco van Dijk, na goed voorbereidend werk van Kars. Eindstand 2-1.

Voor volgende week moet nog een oefenwedstrijd worden geregeld.