Skip to main content

Futsal Holwerd 1 begeeft zich niet op glad ijs tegen Avanti 2

Qua competitie schiet het al lekker op. Afgelopen woensdag was thuis de 16e competitiewedstrijd van het seizoen. Avanti 2 uit Stiens kwam op bezoek in Holwerd. Deze tegenstander is in januari toegevoegd aan onze competitie en speelt maar 2/3 van de wedstrijden die de andere teams spelen. Best bijzonder: zo laat nog een extra ploeg toevoegen aan een competitie die al bezig is. Ik heb het nog niet eerder meegemaakt. Aan de andere kant was onze competitie ook wel erg klein met maar zeven ploegen. We hadden nog niet eerder tegen hen gespeeld. Wat dat betreft was het een verrassing wat we tegenover ons kregen. Vier wedstrijden had Avanti 2 inmiddels gespeeld, drie keer verloren en slechts eentje gewonnen, maar dan wel van VC Trynwâlden 2, toch niet een laagvlieger in onze competitie. De boot was erg laat deze avond. Toen ik de oppas thuis had zitten reed ik in de auto richting het MFA. In de ijzige kou niet op de fiets hoeven is op zich een luxe, maar ik had liever kleumend op de fiets gezeten. Want nu moest ik meteen na afloop weer naar huis om de oppas af te lossen terwijl een derde helft mij altijd bijzonder aan het hart en de lever gaat. Scheidsrechter R. van der Heide floot ons weer, hij zat al in de kantine en leek me niet helemaal lekker. Hij vroeg Tineke namelijk om zijn TomTom in te stellen zodat hij voor de verandering eens rechtstreeks naar huis kon rijden na afloop van de wedstrijd. Hij verdwaalt vaak in Holwerd op donkere woensdagavonden. De rest van de selectie druppelde ook binnen: Marco, Sjoerd, Ulbe, Melvin, Kars en Leo. Jan Johannes liet iets langer op zich wachten, Sterren dansen op het ijs was het diezelfde avond op de ijsbaan. Gelukkig arriveerde hij zonder blessures toen wij net aan het omkleden begonnen. Jeroen ontbrak nog steeds vanwege een blessure maar was wel aanwezig om te coachen. Onze warming-up was op de helft voor de tribune. Tegenstander Avanti 2 had de andere helft al brutaal in beslag genomen. Qua publiek was het eerst nog niet erg druk. Volkomen logisch dat sommigen de ijsbaan danwel de warme kachel thuis verkiezen boven de tribune in het MFA. De liefhebbers die er wel waren zagen ons rond kwart over acht aftrappen voor hopelijk weer een driepunter.

De aftrap moet vooruit gespeeld worden, zo legde Van der Heide nog maar eens geduldig uit aan de gasten. Ze zouden het nog wel leren deze avond hoopte ik. We begonnen sterk en al binnen de minuut lag de bal aan de overkant in het net. Kars bereikte Leo met hakje en van dichtbij verschalkte Leo de keeper door de benen 1-0. Binnen de minuut werd het ook alweer 1-1. Een aanvaller ging er vandoor op onze rechterkant en hoewel ik uitkwam en mijn goal probeerde te verkleinen kreeg hij het toch voor elkaar om de bal langs mij in mijn goal te werken, 1-1. Van der Heide drukte zijn stempel weer op de wedstrijd door de keeper van Avanti 2 een paar keer een vrije trap tegen te geven omdat hij de bal uitrolde of gooide terwijl zijn hand zich buiten de cirkel bevond. Voor iemand die geregeld verdwaalt in Holwerd is dat wel bijzonder scherp al vraag ik me serieus af of hij het altijd goed ziet. De gelegenheidskeeper was zich van geen schuld bewust en wij gingen er ook vrij sportief mee om. Telkens leverden we de bal weer keurig bij de keeper in die zich gelukkig mocht prijzen dat Jeroen coach was, en niet in het veld stond al trappelend achter een vrije trap vanaf de cirkel. Niet veel later pakten we alsnog weer de leiding, Marco bracht ons op 2-1. Hierna kwam even een fase dat de goals niet vielen aan beide kanten. Daar staan natuurlijk de keepers ook voor op goal. Maar wij bleven wel de bovenliggende partij ondertussen. Zo halverwege de eerste helft vielen de doelpunten ineens weer als bevroren appelen. Eerst was het opnieuw Marco die aantekende voor de 3-1. Na een redding in mijn cirkel vervolgde ik het spel door Jan Johannes naar de overkant te sturen om een boodschap, hij kwam terug met de 4-1. Het was nog niet genoeg want binnen de minuut viel ook nog de 5-1, ook dit doelpunt kwam van de voet van Jan Johannes. Even later vergrootte ook Ulbe het Stienser leed nog met de 6-1, met links schoot hij raak in de korte hoek. Hij had bewust even gewacht tot Annie ook in de zaal was. In het vervolg van de eerste helft moest ik nog een aantal keren handelend optreden maar dit zorgde niet voor problemen. Wij scoorden ook niet meer, gerust werd er dus met een vrij afgetekende 6-1 ruststand.

In het begin van de tweede helft volgde nog een stuiptrekking van Avanti 2, misschien dat het wat onachtzaamheid van ons was. Na een aanval over links werd goed teruggelegd en schoot een Stienser verrassend tussen twee verdedigers door en zag ik de bal te laat om de 6-2 nog te kunnen voorkomen. Maar al gauw namen wij het initiatief weer over. Kars scoorde de 7-2 van dichtbij door de keeper zijn benen, niet erg bijzonder vond hij het. Bij de 8-2 had Jan Johannes goed het oog op een volkomen vrijstaande Leo die bij de tweede paal vrijstaand zijn tweede doelpunt van de avond kon maken. Marco was deze avond goed op dreef, de 9-2 en 10-2 waren afkomstig van zijn voet. De gevaarlijkste aanvaller van Avanti 2 verschalkte mij opnieuw bij de 10-3, op soortgelijke wijze als bij de 1-1 dus vloekte ik even hartsgrondig. Dat dit mij twee keer overkwam deze avond! Ik kreeg het idee dat Marco zich aangesproken voelde maar dat was niet mijn bedoeling. Ik kan nu eenmaal moeilijk lachen om tegengoals. Een mislukte voorzet van Ulbe leverde de 11-3 op. De keeper aan de overkant bakte er niet veel van. 11-4 werd het na een uitworp op Kars. Kars wachtte op de bal en een Stienser stapte in en stoomde op, ze tikten de overtalsituatie goed uit en ik was dan ook kansloos uiteindelijk. Man van de wedstrijd Leo scoorde met zijn derde de 12-4, op aangeven van Kars deze keer. Het liep tegen het einde van de wedstrijd. Sjoerd en Melvin hadden nog niet gescoord en laatstgenoemde kon dat maar moeilijk verkroppen en zocht nadrukkelijk de aanval. De 13-4 van Melvin was een hard schot, maar wederom zag de keeper van Avanti 2 er niet helemaal lekker uit. Dat Sjoerd niet scoort deert hem niet, het deert mij ook niet. Dat cijfertjesfanaat Ulbe minutieus de goals en assists bijhoudt moet niet leiden tot egoïsme. In het voetbal win je met zijn allen. Als we de lijn van de laatste weken doortrekken zijn we moeilijk af te stoppen. Met ons allen zijn we tot grootse dingen in staat. Voor de statistieken deed de 13-5 in de laatste minuut er in het geheel niet meer toe. Na het eindsignaal vroeg Van der Heide mij nog wat de eindstand was en ik zei eerlijk 13-5. Maar op Voetbal-app stond naderhand als uitslag 13-4. Al met al een terechte en verdiende overwinning.

Geen derde helft deze avond. Meteen na het douchen moest ik weer naar huis. Jorick had vanaf de tribune keurig het scoreverloop en de doelpuntenmaker bijgehouden, hartelijk dank daarvoor! Mijn teamgenoten staken mij een hart onder de riem door een foto van de Siemen-schaal op de app te zetten. Geen bier en snacks voor mij dus om de overwinning te vieren. De volgende ochtend weer vroeg aan de studie kon wel, ik had het liever anders gezien…

Categorie: