Skip to main content

Futsal Holwerd 1 boekt derde thuisoverwinning

Na een verhelderend “werkoverleg” stond afgelopen woensdagavond de 21e competitiewedstrijd op het programma. Thuis kregen we Blauw Wit 6 op bezoek. Wij als één na laatste tegen de twee na laatste, het was inderdaad weer een heuse zespuntenwedstrijd. Beide ploegen hebben zestien punten, maar Blauw Wit 6 had er een wedstrijd minder voor nodig dan wij. Dat we hen uit op 2-2 hielden was te danken aan hun schier onpasseerbare keeper, en te wijten aan onnauwkeurig afwerken van onze kant. Nu was de opdracht om het beter te doen dan in de heenwedstrijd. Rond kwart voor acht arriveerde ik per rivella-bike bij het MFA. Ik voelde me die dag nogal geel en straalde dit ook zo ongelofelijk uit dan het mijn teamgenoten opviel. Mijn teamgenoten rookten buiten nog een peukje en we zagen scheidsrechter Yesin eerder arriveren dan onze tegenstander. Nadat hij zijn auto geparkeerd had was hij zoekende naar de ingang van het MFA. De kleedkamers voor buiten waren ook in gebruik maar dat is natuurlijk niet de juiste manier om ons MFA te betreden. Als sociaal IND-er wees Kars scheidsrechter Yesin behulpzaam de weg naar de poort. Niet veel later gingen ook wij naar binnen want het badminton zat er bijna op, er kon aanstonds gefutsald worden. We waren compleet deze avond: Ulbe, Jeroen, Leo, Arnold Jan, Jan Johannes, Kars, Melvin, Marco en ik waren de aangewezen personen om de drie punten in Holwerd te houden. Gekleed en wel in de zaal aangekomen had tijdwaarnemer Douwe Paranoid van Black Sabbath opgezet voor tijdens de warming-up, het had om mij nog wel wat luider gemogen. Onze tegenstander betrad ondertussen ook de zaal, het leek wel aardig hetzelfde ploegje als tijdens ons eerder treffen, de keeper was in ieder geval dezelfde. Hesjes vond scheidsrechter Yesin niet nodig deze avond. Voor de spelers, en voor het ruim aanwezige publiek was het onderscheid tussen beide ploegen wel duidelijk zichtbaar. Alleen Arnold Jan en ik hadden qua leeftijd wel bij de tegenstander kunnen spelen. Hoewel Blauw Wit 6 de toss won probeerde Arnold Jan sneaky de aftrap op te eisen. Hij heeft zijn uiterlijk alleen niet mee, dit mislukte dus. In oude glorieuze tijden kwam Ale met zijn uitgestreken smoel vaak weg met deze truc. Aftrappen in de eerste helft zat er voor ons niet in, dit lieten we uiteindelijk met liefde over aan onze tegenstander.

En nadat Blauw Wit 6 voor de eerste keer afgetrapt had mochten ze dat binnen zeer afzienbare tijd weer doen. In de minieme tussentijd had een Leeuwarder op eigen helft een overtreding begaan op Arnold Jan, rechts bij de zijlijn, mooi voor de tribune. Hoewel Melvin de bal neerlegde was het Jeroen die zich met zijn machtige linker positioneerde achter de bal, en deze weergaloos en hard langs de muur in de verste kruising poeierde, 1-0. Toen ik mij omdraaide stond de klok op 24.41. Een snelle voorsprong is altijd wel lekker. Iets meer dan een minuut later werd het ook al 2-0. Ik meende te zien dat Ulbe zijn schot vanuit het centrum onderweg nog iets aangeraakt werd, maar keepers schijnen geen kijk te hebben op het spelletje. Wel stapte Melvin over Ulbe zijn geplaatste schot heen, laag in de hoek vloog de bal binnen. In het vervolg van de eerste helft waren wij de bovenliggende partij, maar verzuimden we dat beter uit te drukken in de score. De keeper aan de overkant wist nog enkele tegendoelpunten te voorkomen. Gaandeweg de eerste helft werd het allemaal iets fysieker bij Blauw Wit 6. Scheidsrechter Yesin hield het echter kort en fatsoenlijk. Geel was de terechte consequentie van het feit dat de keeper van Blauw Wit 6 hands maakte buiten de cirkel. Met een man meer was het armoe troef van onze kant, dit hadden we beter kunnen en moeten uitspelen. Al met al had ik het niet erg druk de eerste helft. De laatste minuut voor rust loste Jeroen het wasprobleem weer handig op. Natrappen leverde hem geel op, en wie zijn ploeg dupeert moet ook de kleren wassen. Voor rust viel er geen doelpunt meer, ruststand was dus 2-0.

We begonnen de tweede helft ook nog even met een mannetje minder. Ook dat ging goed. Maar toen we daarna weer compleet waren sloeg Blauw Wit 6 uit het niets toe. Een collega-sportjournalist stond veel te vrij op rechts, vanuit het centrum werd hij aangespeeld. Met links schoot hij hard en laag raak in mijn korte hoek, 2-1. Niet veel later maakte Jan Johannes duidelijk dat er deze avond echt niet te halen viel voor de Leeuwarders, na een goede pass van Kars rondde hij prima af, 3-1. De 4-1 die hierna volgde was ook een mooie. Een lange bal van achteruit van Marco werkte Kars uit de lucht en in de loop mooi binnen. Leo werkte voorin hard, maar zag zijn inzet vooralsnog niet beloond worden met een doelpunt. Een Leeuwarder trok aan de noodrem om Marco af te stoppen en scheidsrechter Yesin kon weer niet anders dan geel trekken. Ook nu leverde een man-meer-situatie niets op helaas. 5-1 werd het uiteindelijk nog wel. Na een schot van Ulbe kwam Arnold Jan goed voor zijn man bij de eerste paal, en scoorde van dichtbij. Bij de 5-2 werden we verdedigend te kijk gezet, ik kon het vloeken niet laten. Jeroen excelleerde even op de helft van de tegenstander, een schot met links op de lat, en vervolgens de rebound met rechts begrijpelijk naast. Je hebt er niet zoveel aan. De 6-2 van Marco was ook niet om aan te zien, maar die zat dan tenminste nog wel. De 7-2 was ook van de voet van Marco, nu na een snelle uitbraak. Bij de 8-2 nam Jan Johannes een kleine omweg door met zijn karakteristieke schaarbeweging de keeper aan de overkant te omspelen. Ietwat uit positie liet hij onbaatzuchtig het scoren over aan Kars die met links raak schoot. Voor de volledigheid werd het ook nog 8-3. Ik had geen zicht op het schot van de sportjournalist, achter Melvin langs. Ik voelde me dan ook wat nutteloos toen de bal langs mij in de goal vloog. Al met al een overwinning die terecht was. Al kan ik me wel voorstellen dat onze tegenstander wat moeite had met het fluiten van scheidsrechter Yesin.

Na het laatste fluitsignaal sprak ik nog met een aantal tegenstanders, ook de keeper kon zijn hart nog even bij me luchten. De scheidsrechter kwam er ook nog even bij in lichtte in Engels wat beslissingen toe. Voor mij werd het er niet helderder op, mijn collega-keeper trok ook niet de meest nozele blik in ieder geval. Enfin. Er veranderde ook niets meer aan de eindstand. Mooi dat we met deze overwinning weer een plekje klommen, en nu zelfs twee ploegen onder ons hebben. In de kantine konden we niet pinnen deze avond, dat scheelde omzet, jammer voor het MFA, en voor ons! Bier bestellen ging me in eerste instantie niet goed af. Tineke was scherper dan ik in de derde helft. Met Arnold Jan had ik het eerst wat teveel over werk. Ulbe waarschuwde op tijd dat we toch echt wat dommer praat moesten hebben. Nadat iedereen al zijn geld gelapt had kon er toch nog aardig wat bier gezopen worden, en ook snackjes en patat zat er deze avond nog voor ons in. Hoewel Melvin wel wat onheus bejegend werd door vooral Jeroen was het al met al wel weer een geslaagde avond. Ik was blij dat ik de volgende dag niet naar kantoor hoefde…

Categorie: