Skip to main content

Futsal Holwerd 1 boekt prima overwinning op Drachtster Boys 3

Hoewel we nog midden in de periode van futsaltoernooien zitten spelen we ook alweer competitie sinds deze week. Afgelopen vrijdagavond stond de uitwedstrijd tegen Drachtster Boys 3 op het programma. Op ons eigen toernooi net voor de kerst presteerden we teleurstellend, zelf hield ik er een forse hoofdwond aan over die met zes hechtingen gedicht moest worden. 13 Dagen later was alleen het litteken nog zichtbaar dus durfde ik het wel weer aan om te keepen. Qua spelers houdt het op de vrijdagavond niet altijd over. Ook deze keer ontbraken Melvin, Sjoerd en Jeroen. Wel aanwezig waren: Ulbe, Leo, Kars, Jan Johannes, Marco en ik. Kars had gelukkig nog een teamgenoot van Ropta Boys weten te regelen die wel eens mee wou, Erik heette hij. Daarmee kwamen we op zeven spelers en hadden we wel voldoende. Op de wedstrijddag zelf bleek Jeroen ineens wel mee te kunnen, met hem erbij hadden we zelfs acht spelers in totaal. Toen kwam nog het probleem van de chauffeurs aan de orde. Erik kwam op eigen gelegenheid in Drachten maar de rest moest er natuurlijk ook zien te komen. Het vroege tijdstip van spelen om 19.00 uur hielp ook niet echt. Ik hield me bewust maar wat stil op de app omdat ik de laatste keer ook al gereden had. Nu waren het uiteindelijk Ulbe en Jeroen die reden, waarbij laatstgenoemde wel geregeld had dat Elske Anke meeging zodat zij de terugreis kon rijden. Rond 17.40 uur stopten Jeroen en Kars al voor ons huis en had ik nog maar net het eten op, de tassen stonden al klaar maar de koelbox moest ik nog snel vullen. Het duurde dus nog even voordat ik op de achterbank naast Els plaats kon nemen. Bij het MFA waren Leo en Marco al, en was er nog even tijd om te roken omdat we moesten wachten op Ulbe en Jan Johannes. Rond 17.50 uur reden we uiteindelijk richting Drachten. Mooi op tijd arriveerden we bij de SNIJ Noordhal waar Erik ook al met vriendin stond te wachten op het parkeerterrein. Na het voorstelrondje liepen we naar de hal, ik liep wat scheef want de koelbox had ik vrij optimistisch gevuld in de gauwigheid. In de zaal regelde Ulbe de wedstrijdzaken, bij absentie van onze aanvoerder Melvin, met scheidsrechter Achttien. Tussendoor ging de warming-up vrij beroerd vond ik zelf maar dat is vaak wel een teken voor een aardige wedstrijd daarna. De vorige keer tegen deze tegenstander verloren we afgetekend met 10-3, maar hadden we toen ook te maken met veel afzeggingen. Van de zeven ploegen in onze competitie staan wij nu inmiddels tweede, Drachtster Boys 3 daarentegen bivakkeert op een zesde plaats. Zo’n zeperd als de vorige keer moesten we zien te voorkomen. Het zou mij benieuwen toen scheidsrechter Achttien zo rond zevenen floot voor aanvang van de negende competitiewedstrijd van dit seizoen.

Naast Els en de vriendin van Erik kwamen er nog drie supporters kijken hoe we het er van zouden afbrengen deze avond: Jorick, Sibbele en de vriendin van Marco waren nog net op tijd om niet teveel te missen van de enerverende opening van het duel. Binnen twintig seconden had Kars al een prima kans om de score te openen maar uit de draai schoot hij naast in plaats van tussen de palen. Onze druk hield aan en na ruim twee minuten belandde een schot van ons op de arm van een tegenstander in de cirkel, wat scheidsrechter Achttien terecht waardeerde met een penalty zonder gele kaart overigens. Ulbe legt de bal prima neer zodat het voor Marco een koud kunstje was om overtuigd de 0-1 te maken. In het vervolg lieten we de teugels wat vieren en hierdoor kwam Drachtster Boys 3 beter in hun spel. Op zich was het ook geen slechte ploeg maar verdedigend zag het er even niet goed uit bij ons. Bij de 1-1 gaven we teveel ruimte weg en werd ik simpel uitgetikt. Bij de 2-1 grepen we in het centrum niet in en slaagde een aanvaller erin ook mij nog te omzeilen, Jan Johannes kon ook verdedigend niet meer redding bieden. Vooral Leo moest het ontgelden vanaf de tribune maar gek genoeg zat Leo nog steeds op de reservebank. In het vervolg van de eerste helft pakten wij het hierna weer goed op. Bij de 2-2 werd de aanval opgezet door Erik, hij bereikte Ulbe die Marco veel te hard aanspeelde in de cirkel maar desondanks toch wist te scoren. De 2-3 kwam op naam van Erik, met zijn machtige linker schoot hij binnenkant paal ons weer op voorsprong deze avond. Aan onze kant hield ik Drachtster Boys 3 van scoren af, een laag schot wist ik met de hand naast te tikken en bij een één-tegen-één- situatie bleef ik lang staan zodat een tegenstander uiteindelijk maar tegen mij op schoot. 2-4 werd het toen Marco voorin goed een pass onderschepte en hierna makkelijk kon scoren. En Kars scoorde op aangeven van Marco de 2-5 nog voor rust. Al met al een goede eerste helft waarbij we op een kleine fase na het verdedigend goed voor elkaar hadden. Ulbe, Jeroen en Erik stonden hun mannetje. Leo en Kars hielden voorin de verdedigers van Drachtster Boys 3 onder druk en Marco en Jan Johannes pendelden druk heen en weer en zorgden voor aansluiting en veel gevaar.

In de tweede helft was het zaak om de voorsprong vast te houden en Drachtster Boys 3 niet opnieuw weer moed te geven dat er nog hoop op een goed resultaat zou zijn. De 2-6 van Jeroen hielp hierbij, doodleuk stoomde hij op met de bal, onderweg kapte hij een tegenstander uit en toverde hij er zelfs nog een schaar uit waarna hij scoorde met rechts nota bene. Drachtster Boys 3 gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen in het vervolg. Bij de 3-6 hield ik een tegenstander twee keer van scoren af maar was driemaal scheepsrecht en moest ik toch vissen. Bij de 4-6 werden we geklopt in de omschakeling en hadden we teveel spelers voor de bal. Een vrije tegenstander op rechts gaf mij het nakijken. Het kwam er nog even op aan maar verder lieten wij het niet komen deze avond. Na een corner wist ik de bal te bemachtigen en gooide ik deze snel op Ulbe, die vervolgens Marco vond die bij de tweede paal de 4-7 scoorde. Het slotakkoord was voor Jan Johannes die een sterke wedstrijd bekroonde met zijn 4-8. Dat was ook de eindstand, al met al was deze overwinning te danken aan een sterk collectief optreden.

Er was nog tijd genoeg om er een lange derde helft van te maken. Te beginnen al in de kleedkamer meteen na afloop van de wedstrijd. Een biertje drinken onder de douche blijft altijd maar apart vind ik. In de kantine met onze supporters zat het nog gezellig. Uiteindelijk togen we weer richting huis, maar onderweg moesten we natuurlijk even een tussenstop maken bij de Foarwei. Claartje was ziek helaas, maar de kroeg was natuurlijk wel open, en het frituur was nog warm. Erik was ook mee, zijn vriendin was al naar huis maar Erik kon ook niet vroeg stoppen met de derde helft. Een paar biertjes gingen er nog wel in. Els bracht ons allemaal weer veilig thuis uiteindelijk , een paar waren nog te porren voor de kroeg maar ik vond het wel mooi geweest zo…

Categorie: