Skip to main content

Futsal Holwerd 1 en Blauw Wit 4 verdelen de punten evenwichtig

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018 was afgelopen woensdag besefte ik onderweg op de fiets naar het MFA. Het regende, en het is inmiddels april. Dit laatste betekende dat de zomertijd gelukkig alweer ingegaan is. Bij licht naar het MFA fietsen om te futsallen doet me toch wat vreemd aan. Dat het regende deerde me niet, met futsal heb je daar geen last van. Al zijn er natuurlijk medespelers die zo sportief zijn dat ze bij een beetje regen in de auto naar het MFA gaan. Zodra ik maar een beetje zicht op een derde helft heb haal ik het niet in mijn hoofd om in de auto naar het futsal te gaan. Verschil moet er blijven, diversiteit verrijkt de maatschappij. Tegenstander deze avond was Blauw Wit 4, thuis hadden we eerder dit seizoen gewonnen van hen, uit gingen we helaas de bietenbrug op. Ik hoopte nu stiekem wel op drie punten, zo’n laatste thuiswedstrijd van het seizoen zou dit toch wat glans geven. En het bier smaakt gewoon beter na een overwinning vind ik. De selectie bestond uit: Kars, Leo, Melvin, Sjoerd, Ulbe, Marco en ik. Jan Johannes ontbrak omdat hij tijdens een weekendje weg naar verluid feedback had ontvangen van een travestiet. Op de reservebank zitten was niet te doen voor onze vedette, op de tribune helaas ook niet. Jeroen was ook geblesseerd, gelukkig kon het team nog wel genieten van zijn coachingskwaliteiten want dat zit gewoon in zijn genen. In de kleedkamer en tijdens de warming-up kreeg ik weer commentaar op mijn Feyenoordshirt, ik onderging het ging het vrij lijdzaam. Langzaamaan druppelden ook onze tegenstanders binnen, over het geheel genomen flink wat ouder als ons team zo schatte ik het in. Met twee wissels kwam het niet al te imponerend over, maar wij moesten eerst maar wat laten zien. Aanvoerder Melvin nam de digitale passen door met scheidsrechter Stoop. Rond kwart over acht floot de scheidsrechter voor de eerste keer, en werd de bal aan het rollen gebracht in de eenentwintigste competitiewedstrijd van het seizoen.

Erg veel publiek was er deze keer niet. Het weer zal hier debet aan geweest zijn. Maar meteen vanaf het begin viel er genoeg te genieten voor beide doelen. Goed was het niet altijd maar wel spannend en leuk voor supporters en niet aanwezige neutrale toeschouwers. Binnen de minuut zette Leo ons al op 1-0. Hierna bracht ik redding met de knie op een schot van een Leeuwarder. Daarna was het wederom Leo die aantekende voor zijn tweede en 2-0, en dat binnen twee minuten. Waar zou dit eindigen deze avond? We namen wat gas terug en Blauw Wit 4 kon hierdoor beter in de wedstrijd komen. Na zo’n minuut of zes spelen viel de 2-1 toen een aanvaller in het centrum goed ingespeeld werd, draaide, en de bal langs mij schoof in een mislukte poging om mijn goal te verkleinen. Al snel werd het ook alweer 3-1. Een schotje van Marco van links liet Kars slim lopen en hiermee gaf hij de keeper het nakijken, de bal rolde vrij simpel in de lange hoek. 3-2 werd het door opnieuw een bal die vrij simpel ingespeeld kon worden op een tegenstander die vrij in het centrum stond, opnieuw had ik het nakijken. De snelle linkspoot van Blauw Wit 4 was lastig af te stoppen, zijn 3-3 vanaf rechts in mijn korte hoek viel omdat ik gokte op een voorzet. De doelpunten vielen als rijpe appelen en als keeper zie ik het zelf liever anders. Het was een open wedstrijd en beide ploegen gunden elkaar de nodige kansen. Ulbe scoorde de 4-3, met links, van links, karakteristiek voor hem. 4-4 werd het door een schot van rechts, de punt van mijn schoen kon niet voorkomen dat de bal alsnog in mijn linkerhoek erin vloog. De 5-4 van Kars was een prima doelpunt, na een uitgooi van de keeper aan de overkant voor de man komen, aanleggen en vuren, de bal vloog hard in de kruising. Maar rustten met een voorsprong zat er deze wedstrijd niet in. De ervaring van de Leeuwarders bracht ze weer langszij, ruststand was daarom 5-5. Het leek wel open huis qua futsal in het MFA bedacht ik in de rust.

In de tweede helft bleef Blauw Wit 4 gevaarlijk. Meteen in het begin dreigde er gevaar na een corner van rechts. Met mijn voet wist ik redding te brengen en Marco snelde met de bal langs een paar tegenstanders en schoot hard de 6-5 binnen. Een lekkere start van de tweede helft maar een goed vervolg gaven we dit geenszins. In de eerste helft maakten we verdedigend al niet een bijster sterke indruk maar in het vervolg van de wedstrijd gingen nog meer basale dingen verkeerd en dit was erg teleurstellend voor spelers én het publiek. Een pass over enkele meters was soms al te moeilijk. Sjoerd werd in het centrum op de rand van de cirkel geblokkeerd door de keeper en deze laatste moest met geel inrukken vond de ook niet bijster sterk fluitende Stoop. De vrije trap op de cirkel en twee minuten een man meer leverde ons helaas geen doelpunt op. 6-6 werd het toen de snelle linkspoot ontsnapte over rechts en hard voorgaf op een tegenstander die met het nodige geluk de bal in mijn goal werkte. Melvin wist even later de linkspoot wel voortijdig af te stoppen, met omdat hij gilde als een speenvarken beloonde Stoop dit ook met geel. Het gogme van de Leeuwarders bracht ze tijdens de man-meer-situatie wel de 6-7. Hierna was het nog zwoegen om weer langszij te komen. Zo schoot Marco nog onbesuisd huizenhoog over. En gingen er ook nog een paar ballen onnodig over de zijlijn. Met een mooi hakje wist Kars uiteindelijk de goallie aan de overkant nog te verschalken, 7-7 na een strakke pass van Marco van rechts. Deze gelijkmaker hield uiteindelijk nog stand toen ik op het einde een schot van de linkspoot nog met mijn hand tot corner wist te neutraliseren. Meer dan een gelijkspel tegen een degelijke maar niet erg bijzondere tegenstander zat er deze avond niet in. Erg jammer, ons publiek had meer verdiend!

In de derde helft bleef er nog een klein groepje over. Jeroen en Melvin vertrokken meteen maar gelukkig bleven de anderen wel nog even zitten voor een biertje en een snackje. Ulbe schakelde snel over op fris, hij moest nog rijden. Er was Champions League voetbal op tv, altijd leuk, en er kan naar hartenlust gewed worden op van alles en nog wat. Ulbe regelde de snackjes deze avond en dat verliep subliem: met moeite kregen we de schaal leeg, het gemis van een paar selectiespelers liet zich gelden. Het extra biertje van Kars waardeerde ik zeer. Marco moest op tijd naar huis voor ik weet niet wat, hij had een avondklok meegekregen begreep ik. Dat station ben ik allang gepasseerd gelukkig. Rond twaalven kroop ik voldaan naast de vrouw van mijn dromen…

Categorie: