Skip to main content

Futsal Holwerd 1 flitsend langs Futsal Dragten 4

Na het debacle van vorige week in Drachten stond deze week een thuiswedstrijd op het programma. Futsal Dragten 4 was de tegenstander, hoewel het geen Drachtster Boys 3 was had ik toch wel enige revanchegevoelens. Zo’n afgang als vorige week gebeurt ons niet vaak, door diverse afzeggingen maar met 1 wissel spelen is vrij kansloos in deze klasse. Voorafgaand aan de wedstrijd was er op de app eerst nog onduidelijkheid over een aantal spelers die deze week aanwezig zouden zijn. Nu was Leo nog steeds niet al te fit, en ook Jeroen was niet fris en fruitig, het liep hem ’s ochtends voorafgaand aan de wedstrijd nog vrij dun door de broek ’s. Het was dus maar afwachten of beiden zodanig opknapten dat ze konden spelen op woensdagavond. Maar spelen of niet, een ieder was geacht zich op tijd te melden voor aanvang van de wedstrijd, er zou een officiële teamfoto gemaakt worden, dat wou niemand natuurlijk missen. Zelf durfde ik het wel aan om wat later te komen, want ik had eerst een krap half uurtje vergadering. Zo rond achten arriveerde ik in de kleedkamer en tijdens het omkleden kwam Jeroen al checken of ik al aanwezig was. Een teamfoto zonder keeper is niet compleet, men moest nog maar net even wachten. Toen ik aangekleed en wel, haar voor zover mogelijk keurig in de plooi, de zaal betrad meende ik dat scheidsrechter Van der Heide op het bankje zat de badmintonners te aanschouwen, het was echter zijn look-a-like Durk Bergema. Ik zag tot tevredenheid dat iedereen wel aanwezig was voor deze wedstrijd: Ulbe, Melvin, Sjoerd, Leo, Kars, Jeroen, Jan Johannes en ook de geblesseerde Marco waren van de partij. De charmante fotograve legde ons routineus vast op de gevoelige plaat, vooral mijn vrouw wist het kiekje wel te waarderen. Daarna restte mij nog een paar minuten voor een korte warming-up. De tegenstander aan de overkant oogde jong en gretig tijdens het inschieten. Toen de tribunes vol liepen vond Van der Heide het wel mooi geweest qua warming-up. Rond kwart over acht kon er afgetrapt worden om het echie.

We openden zelfverzekerd en sterk. Na zo ongeveer een minuut scoorde Melvin al van dichtbij de 1-0, na gruwelijk gepruts van een verdediger achterin. Een paar minuten later verdubbelde Sjoerd de marge met een schot waarbij Jan Johannes de keeper het zicht ontnam, al grabbelend ging de 2-0 over de doellijn. Hierna rechtte Futsal Dragten 4 zich enigszins de rug. Bij tijd en wijle lieten ze best aardige dingen zien, maar het was weinig efficiënt. Iemand die er kijk op heeft wist me later te melden dat wij daar zelf ook wel eens last van hebben. Een geniepig schot tikte ik met mijn rechterhand naast. Even later ging opnieuw een schot naast, nu via mijn vingertoppen. Van der Heide gunde mij de bal maar een tegenstander merkte goed op dat het een corner moest zijn. Nu komt mijn sportiviteit pas naar boven als we met 6 doelpunten verschil voor staan, ik weigerde dus onsportief een corner weg te geven. Zo bont als Jeroen maakte ik het nog niet. Vorige week schopte hij bijna een keeper knock-out, nu trapte hij een tegenstander uit de wedstrijd als was het wel een hele ongelukkige actie en was er totaal geen opzet in het spel. Een speler van Futsal Dragten 4 kwam ongelukkig neer toen Jeroen de bal op hem vuurde, hij ging door zijn enkel en werd door medespelers uit het veld gesjouwd. Hij kwam de rest van de wedstrijd niet meer van de reservebank af. Al met al had Futsal Dragten 4 nu nog maar één wissel. Bij ons zaten drie man sterk op de bank dus was het een kwestie van erop, en erover. Bij de 3-0 rolde ik snel uit op Ulbe, die uit stand vervolgens een juweel van een dieptepass verzond, Jan Johannes nam aan en omspeelde simpel de keeper. Bij een uitbraak over links pakte ik met het nodige geluk een bal in twee instanties. Leo showde zijn skills vlak voor de tribune, waarom makkelijk doen als het ook op zijn Leo’s kan? Bij de 4-0 panneerde Melvin de keeper aan de overkant. Al met al vond ik dit wel een mooie ruststand maar mijn ploeggenoten gaven nog één keer gas voor rust. In de tegenaanval echter was het Futsal Dragten 4 die scoorde helaas. Na een uitbraak over rechts moest ik wel uitkomen om mijn goal wat te verkleinen maar toen de bal breed gespeeld werd kon ook ik de 4-1 niet meer voorkomen. Toen was het rust, om mij had het wel net even eerder gemogen.

Meteen vanaf het begin van de tweede helft was het weer Futsal Holwerd 1 wat de klok sloeg. Melvin kon slechts afgestopt worden ten koste van een overtreding die Van der Heide eerst wat overdreven waardeerde met rood. Dit was onterecht en Van der Heide erkende zijn fout vrij curieus, hij gaf namelijk daarna een andere speler nog geel voor dezelfde overtreding. Futsal Dragten 4 loste de situatie vrij pragmatisch op en wij hadden daar alle begrip voor, zodat ook Van der Heide het wel prima vond. De man-meer-situatie die volgde leverde ons goed uitgespeeld de 5-1 op. Het was Ulbe die scoorde met een schot in de lange hoek. De 6-1 even later was opnieuw goed uitgespeeld, na een mooie combinatie was Sjoerd het eindstation. 7-1 werd het door Jan Johannes, alias De Kapper. Jan Johannes kapt niet te zuinig, en een schaar tovert hij ook zo uit zijn zak. Zelf deelde ik in de polonaise door mijn goal vrij te houden van doelpunten, zelfs ver buiten mijn cirkel troefde ik nog een Dragster af. De sterk acterende koning der assists Kars gunde Melvin de 8-1. Zelfs Leo kwam nog op het scoreformulier, bij de 9-1 bleef hij weer uiterst cool voor de goal. Futsal Dragten 4 miste in de slotfase nog een beste kans op de 9-2, vrij bij de tweede paal schoof een tegenstander de bal knullig naast. Toen Van der Heide voor het laatst floot was ik dik tevreden met de 9-1 overwinning. Een puike teamprestatie die het publiek terecht met applaus waardeerde.

Hoewel er geen voetbal op tv was snakte ik behoorlijk naar bier. Mijn sterke afkeer van het idee om te stoppen met het drinken van bier zou mij mogelijk als alcoholist kunnen aanmerken. Ik had al 6 dagen geen bier gehad, niet een absoluut record maar wel zo lang dat het bier uitstekend smaakte. De Siemen-schaal kwam in tweeën en dit was weer ouderwets lekker. Al met al een heerlijk avondje, bier na een overwinning smaakt nog net iets beter. Rond twaalven ging ik nog één keer gestrekt…

Categorie: