Skip to main content

Futsal Holwerd 1 imponeert en rukt op naar de tweede plaats

Een heuse kraker stond er deze week op het programma. Thuis hadden we de nummer 2 op ranglijst, Futsal Cambuur 2, te gast. Zij hebben evenveel punten als wij hebben, alleen hadden zij daar een wedstrijd minder voor nodig. Nadat we eerder dit seizoen de koploper uit al op een gelijkspel gehouden hadden konden we nu thuis laten zien dat we ons met de beste ploegen uit onze klasse konden meten. Op zich had ik er wel zin in, maar in de loop van de dag werd ik wat half en voelde ik me niet geheel optimaal. Afzeggen komt in mijn woordenboek niet voor. Ik ben eigenlijk nooit ziek gelukkig. Nadat de kinderen ’s avonds op bed waren had ik nog even een half uurtje geknipperd op de bank, daar knapte ik toch weer iets van op. Rond twintig voor acht toog ik op de fiets naar het MFA. Het was wel wat koud in de door Sander Land gesponsorde polo onder mijn winterjas, maar een lekkere dikke trui kon echt niet want onze sponsor zou ook komen kijken deze avond. Onderweg zag ik zijn auto staan en dacht nog: hij zou toch niet gaan klussen op de avond van deze kraker? In de kantine aangekomen was de selectie weldra compleet: Leo, Melvin, Jeroen, Kazim, Sjoerd, Jan Johannes en Egbert moesten het aanvallend zien te maken deze avond, verdedigend zou ik me er wel mee redden hoopte ik. Marco is nog immer geblesseerd helaas en ontbrak daarom in de selectie, Ulbe had ook fysieke problemen. Ook Kars ontbrak deze week, hij had een stedentripje in Dublin en had Egbert als betrouwbare vervanger geregeld. Ook had Kars nog even op de app gemeld dat hij de ballen thuis had, of iemand die even wou ophalen voor de wedstrijd. Dit bleek iets te vrijblijvend want niemand was zo assertief geweest om de ballen op te halen. Gelukkig kwam de geblesseerde Ulbe wel even kijken en coachen, hij offerde zich als een waar leider op om last-minute de ballen nog op te halen. Scheidsrechter Van der Heide was ook al van de partij. Maar Futsal Cambuur 2 liet ons, de scheidsrechter, en het publiek wel erg lang wachten deze avond. De ballen vergeten is al niet zo slim, Futsal Cambuur 2 maakte het nog bonter: ze waren de kleren vergeten. Toen ze bijna in Holwerd waren maakten ze rechtsomkeert om weer terug te gaan naar Leeuwarden om alsnog hun kleren te halen. Een warming-up van een kwartiertje is in de regel wel voldoende, nu duurde de warming-up bijna drie kwartier en erg lekker vond ik het zelf niet gaan. Ik kreeg ook nog een beuk van Sjoerd te verwerken, wat meer respect voor de ouderen moet hij nog leren blijkbaar. Sander was ruim op tijd aanwezig om te zien hoe serieus zijn boys een goede voorbereiding namen. Rond kwart voor 9 kwam Futsal Cambuur 2 dan eindelijk gekleed en wel in de sporthal. Van der Heide had het ook lang genoeg geduurd. Hij gunde ze amper een warming-up, dat zal ze ook leren om zo laat nog te komen opdraven.

Voor een goed gevulde tribune openden we sterk en overtuigend tegen de wat oudere tegenstander. Fel en meteen druk zettend leverde dit na zo’n halve minuut al de 1-0 op. Jan Johannes profiteerde van een fout in de verdediging en strafte dit koel af. We lieten de teugels bepaald niet vieren en zetten goed door. Niet veel later resulteerde dit al in de 2-0, Melvin legde vanaf de achterlijn goed terug op Jan Johannes die wederom het net wist te vinden. In de fase die volgde waren wij de duidelijk de betere ploeg. Niet dat Futsal Cambuur nu zo slecht was, wij waren gewoon formidabel. Jeroen speelde ijzersterk in de verdediging en de Leeuwarders konden amper voet aan de Holwerder zaal krijgen. Sjoerd was sterk aan de bal en verspeelde deze amper. Melvin was ook heer en meester maar zijn collega-aanvoerder van de tegenstander kon daar niet echt tegen. Hij hakte even flink door op Melvin die gelukkig weinig mankeerde maar wel moord en brand schreeuwde. Van der Heide vond het geen geel, maar wel een overtreding. 3-0 werd het door een snelle tegenaanval van achteruit, Egbert bleef goed kijken en punterde goed raak. Het was aan de keeper aan de overkant te danken dat de score niet hoger opliep. Zelf had ik niets te doen, ik kon mooi de eerste helft van Juventus-Barcelona kijken in de kantine. Op zich was daar in mijn eentje ook niet veel aan. Uiteindelijk ging ik maar weer even in de zaal kijken hoe het stond. Nog steeds 3-0 en een tegenstander ging over de schreef en Van der Heide trok hiervoor terecht de gele kaart. De man-meer-situatie speelden we niet goed uit, het leverde dan ook geen doelpunt op. Net voor rust besloot Jeroen dat hij onze kleren wel weer wou wassen na de wedstrijd, hij pakte daarom een bewuste gele kaart. Naast de goal staand zag ik dat Futsal Cambuur 2 het ook niet voor elkaar kreeg om te scoren met een man meer in het veld. Gerust werd er daardoor met een 3-0 voorsprong.

Ulbe maande ons in de rust om het wat rustiger aan te doen, het ging veel te mal van onze kant. In de tweede helft probeerden we het wat rustiger aan te doen maar dit lukte niet echt. Wederom na zo’n halve minuut had Melvin alweer doel getroffen, opstomend door het centrum liet hij de keeper kansloos met een bal hoog in de goal, 4-0. Dat er niets te halen viel in Holwerd bleek wel in de loop van de tweede helft. De 5-0 kwam op naam van Sjoerd, hij behield goed overzicht en verraste de keeper met een listig balletje. Leo viel ondertussen op met zijn efficiënte spel. Niets niet moeilijk doen, vasthouden, afleggen, hij hield het gewoon simpel met als resultaat dat Futsal Cambuur 2 er gewoonweg niet aan te pas kwam. Kazim en Egbert waren verdedigend een rots in de branding en hielden aanvallers op voldoende afstand. Ik was ondertussen maar op de bank gaan zitten want zolang staan zonder wat te doen begint op het laatst ook te vervelen. Jan Johannes was een plaag over het hele veld, geen tegenstander die grip op hem kreeg. Egbert nam de 6-0 voor zijn rekening, na een pass van Melvin van de achterlijn scoorde hij knap in de korte hoek. Showman Sjoerd gooide er voor de tribune nog maar eens een sliding uit om een tegenstander te snel af te zijn. Van der Heide liet het allemaal geworden. Ondertussen was ik weer in mijn goal gaan staan en kreeg ik het na uitgebreid oefenen voor elkaar om met mijn tong mijn elleboog aan te raken. Kazim zorgde voor wat reuring door de bal op het dak van mijn goal te werken, zo dicht was een tegenstander er nog niet bij geweest. Jeroen was verdedigend nog steeds alle tegenstanders de baas. De 7-0 van Melvin, een wat mislukt lobje, ontstond door een halve interceptie van Egbert die gewoon goed genoeg was. Jan Johannes liet nog maar een sterk staaltje zien aan de tegenstander en het publiek. Hij soleerde door de Leeuwarder defensie en schoot hoog raak buiten het bereik van de keeper, 8-0. Op een paar minuten van het einde vergreep een tegenstander zich onbesuisd, asociaal is een beter woord, aan Kazim. Van der Heide gaf hem geel en dat was al zijn tweede van de avond. Rood betekende dat dus. De keeper aan de overkant was ook helemaal klaar met dit mispunt, hij sommeerde hem om rap te douchen. De laatste minuten speelden we beheerst uit zodat er na 50 minuten spelen en imponerende en grandioze 8-0 eindstand op het scorebord stond. Futsal Holwerd 1 had een ware masterclass gegeven.

Na een paar biertjes in de kantine was ik weer aardig het heertje. Met een leuk gezelschap om de stamtafel was het erg gezellig bierdrinken en Champions League-voetbal kijken. Van der Heide meldde zich nog even omdat de tegenstander de uitslag niet geaccordeerd had bij hem. Dat hebben wij maar even voor hen gedaan. Sander bedankte ons optreden met bier en blijer kun je ons dan niet maken. Nog twee Siemen-schalen erbij voor de roppige maag. Het was een heerlijk avondje. Tineke waarschuwde om half twaalf al voor de laatste ronde maar we konden het rekken tot kwart over twaalf. Het was een perfecte avond, zelfs mijn vrouw vond dat ik niet laat thuis was…

Categorie: