Skip to main content

Futsal Holwerd 1 maakt in de tweede helft het verschil tegen Futsal Dragten 4

Afgelopen week op de avond van Valentijnsdag was menig selectielid van Futsal Holwerd 1 gescheiden van zijn geliefde. Een futsalwedstrijd gaat natuurlijk altijd voor een avondje op de bank met de wederhelft. Gelukkig bestaat de selectie uit een paar (eeuwige?) vrijgezellen. Ulbe ontbrak ook deze wedstrijd nog vanwege vakantie, Jeroen was nog steeds geblesseerd maar was deze wedstrijd als coach actief voor de rest van de selectie dit bestond uit: Jan Johannes, Kars, Sjoerd, Melvin, Leo, Marco en nog een ouwe lul op goal. Thuis namen we het op tegen Futsal Dragten 4. Eerder dit seizoen klopten we hen thuis met 9-1, uit gingen we echter met 10-4 de boot in alhoewel beide teams toen in een wat andere samenstelling speelden. De Dragters waren vrij optimistisch met slechts 1 wissel naar Holwerd afgereisd. Voorafgaand aan de wedstrijd zat scheidsrechter Swart al bij Tineke aan de bar te voorbeschouwen. Met een bakje koffie bereidde ik me te midden van medespelers en supporters vrij relaxed voor op de veertiende competitiewedstrijd van dit seizoen. Als koploper van de huidige ranglijst mogen we optimistisch zijn, maar we hebben wat meer wedstrijden gespeeld dan directe concurrenten. Als we zelf consequent blijven winnen en tegenstanders snoepen elkaar onderling punten af dan gloort er iets prachtigs over een aantal maanden. De warming-up stelde niet erg veel voor deze wedstrijd. Ik had scheidsrechter Swart wegwijs gemaakt in de digitale passen en dit duurde blijkbaar zo lang dat het kennelijk ten koste ging van mijn warming-up. Na een paar ballen op goal blies Swart al voor aanvang van de wedstrijd.

We startten voor de verandering verrassend met Leo in de basis die aanvoerder Melvin verdrongen (of omgekocht) had naar de reservebank. Toen de bal aan het rollen gebracht was kwamen de meeste supporters nog binnen. Ze moesten maar snel een plekje zoeken want van meet af aan lag het tempo vrij hoog. Beide ploegen staken veel energie in de wedstrijd en het spel golfde op en neer. Het snelle wisselen van Futsal Dragten 4 viel mij op. Coach Jeroen wachtte bewust wat langer met wisselen maar wij hadden dan ook 1 wissel meer op de bank als onze tegenstander. De keepers aan beide kanten moesten handelend optreden, zo tikte ik met mijn rechterbeen een venijnig schot van links nog naast. Hans van Gorsel bracht na enkele minuten spelen ons beurzentasje nog in zaal, blijkbaar had niemand er aan gedacht om die mee te nemen na het verlaten van de kleedkamer. Nadat Leo en Kars kansen gemist hadden op het openen van de score was het goudhaantje Jan Johannes die deze avond voor het eerst het net liet bollen. Met een laag schot in de lange hoek gaf hij na zo’n 8 minuten spelen de keeper van Futsal Dragten 4 het nakijken, 1-0. Onze voorsprong hield maar een paar minuten stand. Futsal Dragten 4 voerde het tempo op en in de omschakeling scoorden ze uiteindelijk de gelijkmaker. Na een snelle uitbraak over onze linkerkant werd de vrije man in het centrum bereikt en kon ik de 1-1 niet meer voorkomen. 1-2 werd het gelukkig niet, een hard en vliegend schot vanuit het centrum ging via mijn arm/schouder ternauwernood naast. De 2-1 van Kars gaf ons vertrouwen. Jan Johannes soleerde al bal hooghoudend door de cirkel, jammer dat de keeper aan de overkant dit onschadelijk kon maken. Leo viel op met enkele goede balveroveringen die aanvallen van Futsal Dragten 4 onschadelijk maakten. Kars schoot ons fenomeen bijna uit de wedstrijd, dan zie ik liever Jeroen tegenstanders onschadelijk maken met zijn machtige linker. Een paar minuten voor rust scoorde Melvin de 3-1 uit een vrije trap op de cirkel. Dit was een mooie ruststand geweest maar in de laatste twee minuten voor rust ging het nog flink mis voor ons. Bij de 3-2 overrompelde Futsal Dragten 4 ons als het ware, een hard schot uit het centrum caramboleerde via de hak van Leo langs mij in het doel. En korte tijd hierna werd het nog 3-3 toen ik mij verkeek op een niet al te lastig schot waar ik desondanks geen voet tegenaan wist te krijgen. Als met al een teleurstellend einde van een best aardige eerste helft waarin we onze tegenstander toch de baas leken te zijn.

Aan het begin van de tweede helft was de wedstrijd nog zeker niet gespeeld. Het was gewoon opletten geblazen, en zelf moesten we ook meer gevaar zien te stichtten, en nog belangrijker: doelpunten maken. Dat lukte uiteindelijk ook, al duurde het nog wel een aantal minuten voor we echt los kwamen. Na een aantal gemiste kansen was het Marco die met de bal aan de voet opstoomde door het centrum, hij bereikte Kars op rechts die afgemeten voorgaf op Jan Johannes die bij de tweede paal aantekende voor 4-3, al met al een prima afgeronde aanval. We drukten door was al snel resulteerde in 5-3, wederom was het Jan Johannes, nu was Marco de aangever. Met een diepe pass van Kars werd Melvin in de gelegenheid gesteld om de score op te voeren naar 6-3, beheerst ging hij om de keeper heen. Bij de 7-3 van Kars werd de assist van Leo mede mogelijk gemaakt door meerdere tegenstanders, op karakter kun je ook het verschil maken. De 8-3 was volgens mij van Marco. De 8-4 weet ik nog wel zeker. Een hard schot ietwat van rechts stuitte via mijn borst weer terug het veld in. Buiten mijn cirkel besefte Sjoerd niet dat hij in moest grijpen en een tegenstander maakte van de gelegenheid gebruik om de rebound hoog langs mij te schieten. Maar spannend werd het niet meer in deze wedstrijd die scheidsrechter Swart verder uitmuntend leidde. Met een prima pass van achteruit stelde Marco Kars in staat om de 9-4 langs de keeper te werken. Aan de 10-4 van Jan Johannes ging een prima 1,2 vooraf met opnieuw Marco. Bij de 10-5 van Futsal Dragten 4, een schot vanuit het centrum, werd mijn zicht ontnomen door een verdediger die ik liever had zien uitstappen in plaats van vlak voor mij te blijven staan. Het maakte ook verder niets meer uit. De wedstrijd was zo goed als gespeeld. In de tweede helft maakten we het verschil tegen een tegenstander die het met een wissel meer ons best nog lastig had kunnen maken. We vertoonden zo nu en dan gallery play hoewel ik het liever wat zakelijker houd, maar je moet het publiek natuurlijk ook vermaken. Wat dit laatste betreft won aanhouder Sjoerd, in de wedstrijd liet hij zo nu en dan zijn klasse zien door verdedigend zonder twijfel goed in te grijpen. Aanvallend wou het minder vlotten maar uiteindelijk scoorde hij met een hakje prachtig de 11-5. Een nuttige overwinning met een aantal schoonheidsfoutjes die ons verder niet deerden. Het publiek kreeg flink wat goals te zien. Ik was blij dat ik minder vaak hoefde te vissen als mijn collega aan de overkant.

In de derde helft haakten een aantal selectiespelers af. Vroeg naar huis of aan de stamtafel zitten met Champions League-voetbal op tv, ik vind het niet een lastige keuze. De echte liefhebbers en die hards maakten het laat met mij. Tineke produceerde een machtige Siemen-schaal, Sjoerd deelde zijn patat met zowat iedereen om de stamtafel. De hik was vervelend, gelukkig had ik ‘m niet. De avond eindigde relatief vroeg, om half twaalf al de laatste ronde. Toen ik net na twaalven thuis kwam heb ik mijn vrouw maar niet wakker gepord, Valentijnsdag was al weer voorbij tenslotte…

Categorie: