Skip to main content

Futsal Holwerd 1 toont karakter

Op één na hebben we alle tegenstanders uit onze competitie inmiddels al een keer getroffen. Afgelopen woensdag stond de eerste replay alweer op het programma, tegenstander was VC Trynwâlden 2. We speelden uit in Oentsjerk om 21.30 uur, wel wat aan de late kant. Des te hongerig zouden we zijn in de derde helft vermoedde ik. Rond half negen werd ik ’s avonds thuis opgepikt door Jan Johannes die Melvin en Kazim ook al in de auto had zitten. Met 30 blikjes Schultenbräu had ik de koelbox riant gevuld. In de andere auto chauffeurde Sjoerd, hij had Jeroen en Kars bij hem in de auto. Ze gingen langs Ulbe om de shirts op te halen maar Ulbe zelf ging niet mee deze avond. Hij ondervond nog te veel hinder van zijn knie, zijn wedstrijd van vorige week was iets te optimistisch geweest. Leo ontbrak vanwege werkzaamheden, en Marco is helaas ook nog niet fit. Al met al waren we blij dat Kazim ons uit de brand hielp, twee wissels of maar eentje is een wereld van verschil. In Dokkum moest Jan Johannes nog benzine tanken. Als een dom blondje parkeerde hij de auto aan de verkeerde kant van de pomp. Nadat hij omgedraaid had tankte hij diesel en hoopte ik dat dit maar goed kwam. Kazim zat voorin te sjansen met de bijrijder van de andere auto die stond te tanken. Melvin en ik dachten er elk het zijne van. In het vervolg van de reis ging het over de tegenstander, zou het mogelijk zijn dat we nu eindelijk eens konden winnen van VC Trynwâlden 2, de thuiswedstrijd verloren we eerder dit seizoen met 2-4. Vorig seizoen en het seizoen daarvoor heb ik in totaal vier keer tegen ze gespeeld, en vier keer verloren. Als we deze negatieve reeks vanavond zouden doorbreken toonden we ons een serieuze tegenstander in deze competitie. In Oentsjerk aangekomen navigeerde ik Jan Johannes naar sporthal De Hege Wâlden. Er was nog tijd zat voordat de wedstrijd begon. Aangekleed en wel zagen we nog bijna 10 minuten korfbaltraining, altijd beter dan ouwe badmintonners aanschouwen voegde ik Sjoerd nog toe. Scheidsrechter Van der Heide acteerde voor de wedstrijd de aimabele Leeuwarder. Ik had liever dat hij voor de wedstrijd niet te pruimen was, maar tijdens de wedstrijd dan normaal deed en consequent floot. Jorick had er al een lange dag opzitten maar kwam ons nog even supporteren. Dit verslag is ook mede door hem mogelijk gemaakt waarvoor natuurlijk dank. Na een korte warming-up was het bijna kwart voor tien dat Van der Heide floot voor aanvang van onze 6e competitiewedstrijd.

Ondanks de goede bedoelingen openden we erg matig. Een voorbeeld hiervan was de intrap die Kazim voor de goal langs speelde die een tegenstander, gelukkig voor ons, knullig naast werkte. Kansen voor onze tegenstander inluidden was totaal niet nodig. VC Trynwâlden 2 overheerste in de beginfase en overklaste ons totaal. Ik kon nog wat pareren maar lang hield ik de 0 niet. De 1-0 viel na ruim 3 minuten spelen, de snelle en gevaarlijke Oetsen lepelde na een rappe aanval de bal prima over mij heen. Zo’n twee minuten later werd het al 2-0, goed uitgespeeld was er voor mij geen houden aan. Melvin verkleinde na ruim tien minuten spelen de marge tot 2-1 na een mooi 1,2 met Jan Johannes. Deze tegentreffer wakkerde VC Trynwâlden 2 aan tot nog meer druk zetten. Ons spel was in die fase te onnauwkeurig om de tegenstander pijn te kunnen doen. Een overtreding van hun aanvoerder op de onze vond Van der Heide niet geel waardig, het gebeurde ook iets te ver bij hem vandaan. Op intrappen aan zijn kant constateerde hij meermalen bij ons dat of de bal niet stil lag, of dat de bal niet op de lijn lag. Ik vind dit eerder slordig van ons dan knap fluiten van hem. VC Trynwâlden 2 had ons bij de strot en scoorde in drie minuten tijd de 3-1, 4-1 en 5-1. Bij het laatste doelpunt leek het wel een flipperkast in mijn cirkel, Kazim en ik op de grond maar de tegenstander wist het gaatje nog te vinden. De moed zakte me wat in de schoenen. Op deze manier werden we ingemaakt en voorafgaand aan de wedstrijd had ik me daar niet op ingesteld. Erger kon ik nog voorkomen maar deze achterstand op zich was al zwaar waardeloos. De eerste twintig minuten waren vrij ruk van onze kant. Tot overmaat van ramp blesseerde Jeroen zichzelf wat bij een schotpoging op de helft van de tegenstander, moeizaam droop hij af richting de zijlijn. In de laatste paar minuten voor de rust kwamen we nog enigszins terug in de wedstrijd. Eerst was het Sjoerd die op aangeven van Kars van dichtbij de 5-2 scoorde. De actie voorafgaand aan de 5-3 van wederom Sjoerd was fenomenaal, zoals alleen Jan Johannes dat kan. Jan Johannes scoorde zelf hierna de 5-4 nog met een laag schot in de korte hoek. Al met al was de ruststand van 5-4 aanmerkelijk beter dan 5-1 die we een paar minuten ervoor nog stonden, het kan snel gaan in het futsal.

In de tweede helft bleef het lang spannend. Hoewel er kansen waren werd er in de eerste tien minuten niet gescoord. Een tegenstander hield ik 1 tegen 1 van scoren af door hard in te grijpen, Van der Heide vond het gelukkig acceptabel. Toen was het weer Jan Johannes die zijn klasse toonde, na een mooie aanval was hij het eindstation en schoot hij ons op 5-5. Een paar minuten later kwamen we zelfs op 5-6, Sjoerd scoorde zijn derde van de avond door de benen van de keeper. VC Trynwâlden 2 moest toen wel komen maar het goede spel van de eerste helft konden ze nu niet meer tentoonspreiden. Feit is ook dat wij scherp waren, en ons niet zonder slag of stoot gewonnen gaven. Aan de scheidsrechter had geen van beide ploegen iets, die fluit alleen voor de reiskostenvergoeding denk ik. Gelukkig hield Van der Heide de gele kaarten op zak. Na de 5-7 van Kazim, een hard schot van afstand nadat hij eerst een schijnpass gaf, knakte er iets bij VC Trynwâlden 2. Er waren nog maar een paar minuten te spelen en hun keeper ging ook mee futsallen. Toen Melvin de bal rechts aan de zijkant veroverde schoot hij van eigen helft de 5-8 in het verlaten doel. Kars bekroonde een prima wedstrijd met de 5-9, na een assist van Kazim nam hij aan en scoorde bewust door de benen van de keeper aan de overkant. Na 5-1 achter uit bij VC Trynwâlden 2 nog winnen met 5-9, ik vind het een sterk staaltje. Na een beroerd begin herstelden we prima en toonden we karakter. Ten opzichte van vorig seizoen zitten we nu in een competitie waarin we niet hoeven onder te doen voor welke tegenstander dan ook. Deze drie punten brengt ons bij de bovenste ploegen op de ranglijst.

De eerste Schultenbräu in de kleedkamer, en de tweede onder de douche smaakten prima. Ook de paar biertjes in de kantine gingen er nog wel in. Na zo’n eclatante overwinning moet je ter plaatse ook nog even nazitten natuurlijk. De tegenstander deed zich tegoed aan een flinke schaal minisnacks, wij hielden het bij bier en fris want ze zouden nog even langs de Foarwei voor wat versnaperingen. Jan Johannes vertrok vroeg, hoewel, het was al laat natuurlijk. Jorick was er ook nog steeds, en gelukkig wou hij ook wel even mee naar de Foarwei, hij kon nog wel een paar in de auto meenemen. Van Oentsjerk naar de Foarwei reed ik met Sjoerd, achterin zaten Kars en Kazim. Even leek het of de Foarwei gestremd was maar Sjoerd trekt zich niets aan van opengebroken wegen en zandpaden, uiteindelijk kwamen we bij Claartje. Kipschnitzel, vlammetjes en als extraatje nog een hûnepoatsje, het smaakte weer opperbest. Bij afwezigheid van Ulbe was ik de enige niet-roker, ik kwam dus uiteindelijk ook in het rookhok terecht. Voor de gezelligheid wel te verstaan. Melvin was buitengewoon geïnteresseerd in de hobby van twee duivenhouders die ook stonden te stomen, al met al was het toen wel ongeveer tijd om huiswaarts te keren. Het was weer een heerlijk avondje geweest!

Categorie: