Skip to main content

Futsal Holwerd 1 is vroeg uitgebekerd

Seizoen 2017-2018 startte voor Futsal Holwerd 1 afgelopen woensdag, voor de beker moesten we spelen, uit in de Wiardahal te Leeuwarden tegen Blauw Wit 3. Het vroege aanvangstijdstip van 19.00 uur noopte een ieder tot haasten uit het werk en snel een voedzame sportmaaltijd tot zich te nemen. Elk nadeel heb zijn voordeel, tijdens de derde helft hoefden we ons dan weer niet te haasten. Melvin en Jan Johannes reden deze keer, dat ik zelf niet hoefde te rijden was reden voor mij om de koelbox vrij exuberant te vullen. Zo rond zessen kwamen Melvin en Jan Johannes voorrijden. Terwijl zo ongeveer een ieder nog snel tijd vond om een peuk te roken lieten mijn medespelers mij vrij galant zelf zeulen met tas, koelbox en 6 ballen, verschil moet er nu eenmaal blijven. Leo, Kars en Jeroen reden met Melvin, en Marco en ik stapten bij Jan Johannes in. Marco moest voorin vanwege zijn geblesseerde knie, achterin was plek genoeg voor mij, zelfs Ulbe kon er nog bij dus haalden we die ook nog maar even van huis. Onderweg moesten we Jan Johannes hier en daar wat bijsturen maar uiteindelijk wist hij zelf de weg weer. Bij E10 had hij nog een mooi verhaal over een dubbeldate die niet echt succesvol afliep. Racen tegen een 170 pk tellende Q7 was een ongelijke strijd voor de Seat van Jan Johannes, in de mijne had ik nog wel eens willen zien wie sneller was. Net na half zeven arriveerden we op het sportcomplex te Zuiderburen. Mijn nieuwe Liverpool-outfit wil goed in de smaak bij mijn teamgenoten. Wel jammer dat Blauw-Wit 3 deze avond als Rood-Rood speelde. Gelukkig sommeerde scheidsrechter Foppele mij niet om een ander shirt aan te trekken. Ze was druk bezig te oreren over haar heerlijke vakantie in Kroatië. Het merendeel van de lezers heeft dit via Facebook ook al meegekregen ondertussen. Kars en Jan Johannes warmden me lekker up. Anne was ook nog komen opdagen om ons te supporteren. Rond 19.00 uur floot Foppele voor de eerste wedstrijd van mijn zoveelste futsalseizoen.

Blauw Wit 3 zat vorig seizoen bij ons in de competitie, uit was toen de eerste competitiewedstrijd van het seizoen en gingen we vrij kansloos onderuit met 8-5. Thuis hielden we hen niet ongelukkig op een spectaculaire 9-9, met dank aan de inmiddels gepensioneerde Arnold Jan. Gemakkelijk ging het niet worden gezien de vier wissels die zij op de bank hadden, tegen twee bij ons zouden zij toch over wat meer lucht beschikken verwachtte ik. Desalniettemin openden we niet onverdienstelijk. Een schot vanuit het centrum werkte ik in het begin met mijn rechtervoet tot corner, maar veel meer had ik niet te duchten in de beginfase. Blauw-Wit 3 had meer moeite met ons. In de 3e minuut leidde dit zowaar tot de 0-1. Jan Johannes zette een 1,2 op met Kars en week wat te ver uit over links, bijna vanaf de achterlijn wist Jan Johannes de bal nog scherp voor te krijgen waarna een verdediger van Blauw Wit 3 de bal in eigen goal werkte. De tegenstander was hiermee wakker geschud en zette een tandje bij, wat een paar minuten later resulteerde in de 1-1. Na een uitbraak over links speelden ze de man-meer-situatie professioneel uit, en kon ik kansloos de bal uit het netje vissen. Hoewel de wedstrijd al enkele minuten bezig was kwamen er nog wat supporters binnen om ons te ondersteunen. Mooi dat ze dit de moeite van de reis waard vinden! Na wat wisselingen bij ons werd Blauw-Wit 3 in het verloop van de eerste helft de betere ploeg. Na de 2-1, die vrij identiek aan de 1-1 was, waren wij niet ongelukkig dat de score niet sneller opliep. Na een voorzet van links mikte een vrije Leeuwarder via mijn schouder net naast de goal. Een poeier op de kruising verdiende een beter lot maar kreeg dat gelukkig niet. En bijna vrij voor open doel schoof een Leeuwarder de bal nog onnauwkeurig naast. Onze kansen leverden geen doelpunt op ondertussen, de keeper aan de overkant redde miraculeus op een schot van Kars, Jeroen poeierde hard naast, en doelpogingen na op zich prima combinaties tussen Melvin, Leo en Ulbe strandden in schoonheid. Een paar minuten voor rust werd het nog 3-1, na een lange bal van achteruit was een aanvaller Jeroen en mij te snel en te slim af, en schoof de bal bekeken langs mij in mijn doel. Al met al een terechte ruststand, maar de wedstrijd was duidelijk niet al gespeeld.

De tweede helft gaf echter een soortgelijk beeld als de eerste. Het slimmer spelende Blauw Wit 3 bleef de bovenliggende partij ondanks ons bij vlagen best aardig spel en de goede bedoelingen die hiermee gepaard gingen. Al vrij snel viel de 4-1 te noteren toen we verdedigend weer wat te veel ruimte lieten en de tegenstander daar wel raad mee wist. Kars verkleinde de marge tot 4-2 door een schot waarbij Jan Johannes de keeper wat hinderde door hem het zicht te ontnemen. Foppele’s niveau van fluiten daalde naarmate de wedstrijd vorderde maar geen van beide partijen ondervond daar erg veel hinder van want fouten waren zowat beurtelings in het voordeel/nadeel van beide teams. Van Ulbe zou je toch wel mogen verwachten dat hij weet hoe hij een intrap moet nemen? Eén tegen één wist ik een aanvaller, terwijl ik al op de grond lag, de bal te ontnemen door deze met mijn hand nog ten koste van een corner weg te werken. Bij de 5-2 verkeek Jeroen zich wat op de lange bal van achteruit volgens mij, met zijn bijna twee meter ging hij er in ieder geval grandioos onder door. Het balletje breed wat volgde was te simpel om te missen en hierdoor kon ik ook de vijfde van de avond uit mijn goal vissen. Even later ontsnapte Jeroen nog aan geel, dat scheelde Elske Anke weer een wasbeurt. Bij vlagen werd er best redelijk gecombineerd door ons, maar het ontbrak aan doeltreffendheid deze avond, zelfs Leo kon het net niet laten bollen. Van Blauw Wit 3 kon dat niet gesteld worden. Na een aanval over links stapte ik wat uit mijn goal om deze te verkleinen, ik kon niet voorkomen dat de bal naar het centrum gespeeld werd, waarna een vrijstaande Leeuwarder Melvin op de doellijn ook het nakijken gaf, 6-2. De 6-3 die nog volgde was fraai, maar had verder weinig waarde. Melvins wippertje leidde tot een prima 1,2 met Kars, hij omspeelde op snelheid twee Leeuwarders en rondde doeltreffend af in de lange hoek. Voor een eerste wedstrijd van het seizoen was het niet bijster slecht, meer zat er gewoon niet in deze avond.

Ondanks de nederlaag was het eerste biertje meteen na de wedstrijd in de kleedkamer heerlijk. Douchen met een biertje doe ik alleen na een futsalwedstrijd maar ook daar is weinig mis mee. In de kantine van de Wiardahal namen we plaats aan de zwamtafel en dronken we bier uit grote vazen, of dit voordeliger was bleef onduidelijk, het tilde in ieder geval wel makkelijker. Jan Johannes complimenteerde mij met mijn goede spel, maar ik nam dit wat beroerd in ontvangst omdat ik nog een sneer verwachtte eigenlijk. Leer mij Jan Johannes kennen! In tegenstelling tot hem ben ik niet iemand die openlijk een standbeeldje van zichzelf uitbeitelt. Na het vertrek van Arnold Jan, en de langdurige blessure van Marco kon het team wel wat versterking gebruiken, verregaande onderhandelingen aan de zwamtafel leidde tot een bijna zekere versterking maar daar lezen jullie later nog wel meer over. Net na tienen vertrokken we naar Snackbuffet Het Vliet om de magen nog even goed te vullen. Dat we zo rond half twaalf al weer thuis waren beviel de meesten wel goed, alleen mijn vrouw verbaasde zich er nog al over. Hoe ouder, hoe wijzer?

Categorie: