Skip to main content

Heroïsche overwinning Futsal Holwerd 1

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen was afgelopen woensdag, tegenstander was De Herauten 2 uit Burgum. We zijn inmiddels al mei en nog steeds wordt er dus gefutsald. Maar dat we moesten spelen zorgde ervoor dat we Ajax maar een goed helftje konden aanschouwen. Thuis had ik de eerste helft bekeken, toen snel naar het MFA voor nog een klein stukje tweede helft. Twee Herauten zaten ook al in de kantine te wachten. Eén van hen was Bas, keeper van hun eerste, en voormalig postbezorger in ons mooie dorpje. Ik vroeg hem of hij toeschouwer/coach was, of dat hij moest spelen. Dat laatste bleek het geval. De Herauten 2 had wat personele problemen. Eerdere deze week, op maandag, hadden ze ook al gespeeld. En ze hadden ook geprobeerd om onze wedstrijd uitgesteld te krijgen, maar dat was dus niet gelukt. Bas verwachtte niet al teveel spelers, optimistisch hoopte hij dat ze wissels hadden, al maakt dat een keeper wat minder uit dan een speler natuurlijk. Wissels waren er bij ons in ieder geval wel, al hadden wij ook wat afzeggers. Een niet fitte Jan Johannes had zich via de app afgemeld, en ook Marco ontbrak deze thuiswedstrijd. Het vrijgezel zijn valt hem zwaar getuige het feit dat hij last van zijn schouder had. Wel van de partij waren: Kars, Jeroen, Leo, Arnold Jan, Ulbe, Melvin en ik. En gelukkig was Kazim weer bereid om ons van een derde wissel te voorzien. Net voor achten doken we de kleedbox in om ons om te kleden. We kwamen tot de ontdekking dat we wederom geen waterflessen hadden deze wedstrijd. Mooi dom, maar het kan de beste overkomen: later in de week ontdekte ik dat ik ze thuis had staan. Sorry jongens! Tijdens de warming-up bleek het vooralsnog vrij rustig op de tribune. Dat én Ajax speelde, en Holwerd 2 ook nog een avondwedstrijd speelde, was toch wat al teveel van het goede. Maar er waren in ieder geval een paar liefhebbers die de moeite hadden genomen om ons te aanschouwen. Scheidsrechter Stoop controleerde voor de wedstrijd nauwgezet de digitale passen. Ook met Kazim kwam het wonderwel goed deze keer. Bij de Herauten klopte de administratie ook. Ze hebben ook wel genoeg spelers in Burgum, al met al hadden ze nu ook drie wissels. Wel zo eerlijk dus. De heenwedstrijd voor de winter verloren we nipt met 4-3. De Herauten 2 staat keurig in de middenmoot, op een zesde plaats. Vijf plaatsen hoger dan wij staan. Zou er iets te halen zijn vanavond? Ik had er wel vertrouwen in!

We begonnen overtuigend en grepen het initiatief meteen in het begin van de wedstrijd. We hoefden ook niet lang te wachten op een doelpunt. Na zo’n anderhalve minuut was het al raak aan de overkant. Na een prachtige aanval op rechts voor de tribune, bereikte Melvin met een prima voorzet Kars, met binnenkant rechts schoot laatstgenoemde beheerst de 1-0 binnen. Een schot van afstand was hierna een prooi voor mij, maar wij bleven de bovenliggende partij. Na een minuut of zes verdubbelde opnieuw Kars de score. Een hoge voorzet van Kazim nam Kars prima onder controle, oog in oog met Bas passeerde hij deze door de benen, koekoek, 2-0. Onze openingsstorm zwakte hierna iets af. De Herauten 2 werd wat gevaarlijker. Na een corner van links werd de bal teruggelegd en kon ik in de korte hoek met mijn voet de 2-1 eerst nog voorkomen. Een onnauwkeurig schot wat over en naast vloog deerde mij ook niet al teveel. Maar hierna kon ik wel vissen. Een schot van afstand vloog zomaar hoog in mijn goal, 2-1. Langzaamaan pakten wij het weer wat op. Ulbe zijn lobje was theoretisch goedbedoeld, maar viel in de praktijk toch wat tegen. En Kazim en Kars strandden op de goallie aan de overkant. Maar de 3-1 kon in het vervolg niet uitblijven. Arnold Jan zette goed door over de linkerflank, bereikte de achterlijn en legde goed terug op Kars die een bijna officiële hattrick scoorde deze avond met zijn 3-1. Kars zat lekker in de wedstrijd. Even later dook hij dorstig bij Douwe over de wedstrijdtafel om zijn bidon te bemachtigen, dit liet Douwe zich natuurlijk niet overkomen. Bij een vrije trap van De Herauten 2 net buiten mijn cirkel nam ik op het laatste moment maar plaats naast mijn muurtje. De lob die volgde was alleen vrij waardeloos uitgevoerd, en ging dus ook over mijn goal gelukkig. De pegel op mijn lat daarna had wel een beter lot verdiend, maar 3-2 werd het alsnog net voor rust. Het eerste schot pareerde ik nog, maar toen de rebound bij een Burgumer terechtkwam was ik bij poging twee wel verslagen, 3-2. In blessuretijd punterde Jeroen aan de overkant nog over helaas. Al met al best een aardige eerste helft. We stonden nog aan de goede kant van de score, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld.

In de tweede helft werd het nog spannend, wel zo leuk ook voor de supporters die in de loop van de wedstrijd nog bij ons kwamen kijken. Na een aantal minuten spelen in de tweede helft kwam De Herauten 2 wat al te gemakkelijk langszij. Nadat ik een schot gestopt had rolde ik de bal naar Ulbe, die op links halverwege eigen helft stond. Terug op mij spelen mag dan niet, en medespelers vlogen wat al te enthousiast voorwaarts. Gevolg was dat Ulbe de bal niet kwijt kon, helaas verspeelde, en we wat goedkoop de 3-3 weggaven aan De Herauten 2 die op het juiste moment druk zetten. Maar weer enkele minuten later namen wij de leiding gelukkig weer. Kazim legde een corner goed terug op Melvin die doeltreffend afrondde, 4-3. Een pegel van rechts van Leo teisterde, buiten het bereik van Bas, helaas de verste paal. Na zo’n kwartier spelen dupeerde Jeroen zijn team, en deed hij ook zijn vriendin niet een al te groot plezier. Jeroen pakte geel, maar bleef doorzeuren over de slecht aangespeelde bal van Melvin. Scheidsrechter Stoop vond het een prima bal van Melvin. Jeroen moest niet zeuren, en toen hij dit toch bleef doen toonde Stoop hem een tweede gele kaart, en kon hij dus voortijdig gaan douchen met rood. Met een man minder is het gewoon ontzettend lastig. Uiteindelijk werden we uitgetikt, en viel de 4-4 van dichtbij bij de tweede paal. Maar op karakter herpakten we ons in de cruciale fase van de wedstrijd. Waar De Herauten 2 het voornamelijk bleef proberen via kansloze afstandsschoten waren, wij toch wat creatiever en gevaarlijker. Na een corner kon een Burgumer, bijna-Burgumer Arnold Jan alleen nog afstoppen via een overtreding. Scheidsrechter Stoop was wederom onverbiddelijk, ook nu gaf hij terecht geel. Een uitgelezen mogelijkheid om weer opnieuw aan de leiding te komen in de wedstrijd. Melvin was gretig en veroverde de bal van een tegenstander. Hij zette een goede één-twee op met Kazim, toen Melvin weer in balbezit kwam liet hij Bas kansloos bij de 5-4. Maar er waren nog een aantal minuten te spelen hierna. De Herauten 2 speelde de laatste drie minuten met een meefutsallende keeper, maar echt gevaar leverde dat gelukkig niet meer op. Gescoord werd er niet meer zodat we de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen winnend afsloten. Tien punten uit de laatste vier wedstrijden, jammer dat we zo laat pas in het seizoen op gang komen!

De derde helft was met drank overgoten en dat beviel me prima. Ik hoefde de volgende dag niet naar kantoor en ik nam alvast een voorschotje op het extra uurtje slaap. Monaco-Juventus was op tv, via internet konden we nog nagenieten van de puike prestatie van Ajax. Het was een prima dag geweest, en een fantastische avond. De Siemen-schaal was weer voortreffelijk. Leo en Jeroen hielden het het langst vol met mij. Voor de zekerheid bestelde ik de laatste ronde maar dubbel, want ik heb nou eenmaal niet snel genoeg…

Categorie: