Holwerd MD1 / Broeksterwalden MD1 zaterdag 26-09-2015

Vandaag moesten de meiden de tweede competitie wedstrijd spelen tegen de meiden van Broeksterwalden.
Om 9 uur begonnen we aan de eerste helft. Voor de wedstrijd hadden Rutger en ik het er al even over gehad, dat dit wel eens een pittige wedstrijd kon worden. Dit omdat we de vorige uitslagen van Broeksterwalden hadden bekeken.
Het spel was in het begin slordig en waren de meiden van Broeksterwalden veelal in balbezit. Toch bleven de meiden van Holwerd aardig bij. De eerste goal kwam uit een fout van de verdediging. 0-1. Verder kwamen de meiden niet veel van hun eigen helft af en werd er net voor rust uit een voorzet een lucky goal gescoord. 0-2.
We hadden meer doepunten tegen kunnen hebben maar onze keepster was goed bezig.
Na de rust speelden we al iets beter, maar hier en daar waren toch nog veel schoonheidsfoutjes.
En werd er al snel weer gescoord door de meiden van Broeksterwalden. 0-3. Wel kwamen de meiden van Holwerd steeds iets vaker op de helft van de tegenstander. En waren er ook een paar kansen om misschien te scoren. Ook nu deed onze keepster haar werk weer goed want Broeksterwalden had ook nog wel een paar kansen om te scoren. Maar werden goed tegengehouden. Net als voor rust werd er toch net voor het einde nogmaals gescoord door de meiden van Broeksterwalden en zetten zei daarmee de einstand op 0-4.
Ondanks dit verlies hebben de meiden van Holwerd MD1 weer zeer goed gespeeld.

Marcel de Roo