Jeugd

Het woord zegt eigenlijk al genoeg. De stuurgroep jeugd bestaat uit een viertal mensen die het jeugdvoetbal van de vvHolwerd organiseert en coördineert. De stuurgroep fungeert als aanspreekpunt voor de jeugdtrainers, jeugdleiders, ouders, maar vooral ook voor de jeugdleden. Er vindt ook regelmatig overleg plaats tussen de stuurgroepjeugd, jeugdtrainers en jeugdleiders. Op donderdagavond worden de opstellingsbriefjes ingevuld en in het opstellingskastje opgehangen.

Als er problemen zijn (bijv. te weinig spelers, problemen met spelers, etc.) dan kunnen die elke donderdagavond opgelost worden. In samenspraak met iemand van de stuurgroep jeugd.

Alle jeugdleden voetballen in het tenue van de vvHolwerd. Die na elke wedstrijd wordt gewassen door de wasvrouw. Alle jeugdleden krijgen een voetbaltas tot hun beschikking.

Het enige wat aangeschaft moet worden zijn voetbalschoenen en scheenbeschermers.

Een begrip in de regio is het BRANDERTOERNOOI. Het Brandertoernooi wordt normaal gesproken als voorbereiding voor het nieuwe seizoen gedaan. Door de vakantie en bekerwedstrijden vroeg in het nieuwe seizoen, hebben wij als stuurgroep besloten het toernooi in de HERFSTVAKANTIE te doen. Onder het motto het Branderlichttoernooi.

Er wordt dan door de E’s en F’s en teams uit de regio gestreden om de Branderbokaal.

In de winterstop voetballen de jeugdleden gewoon door. Het Dongeradeel zaalvoetbal wordt in deze 3 maanden gehouden. En er zijn enkele jeugdteams die mee doen aan de KNVB-kersttoernooien. Vanaf half november gaat de jongste jeugd in de zaal trainen.

Voor de uitwedstrijden worden ouders benaderd voor vervoer. Voor aanvang van competitie en/of zaalvoetbal, worden schema’s opgesteld door leiders(ters). Zodat de ouders vroegtijdig weten wanneer men moet rijden. Houdt u aan de schema’s. Bent u verhinderd, ruil dan met iemand anders. Zadel de leiders(ters) daar niet mee op.

Contactinformatie vind u hier.